31-08-09

Mijn (half)broer Harry is niet meer

jaja, jullie lezen het goed.

Bij Harry werd reeds rond zijn 6e maand vastgesteld dat hij serieuze ED had. En natuurlijk wil je alleen het beste voor je lieve knuffelbeer.
Dus Baasje en Vrouwke hebben toen, in samenspraak met diverse dierenartsen gekozen om hem te opereren. Deze operatie heeft niet het verhoopte resultaat opgeleverd en diende Harry voor de verandering weer onder het mes te gaan.
Resultaat was telkens dat hij als lieve levendige hond in de bench moest zitten en slechts beperkt mocht rondlopen. Spelen was er natuurlijk ook niet bij.

Hij heeft er altijd pijn van blijven hebben en kon het moeilijk verdragen dat "vreemde" mensen aan zijn poot kwamen. Want die zouden hem natuurlijk weer pijn kunnen doen.

Ook de pijnstillers hebben niet meer mogen baten. Harry begon steeds meer en meer te manken, ook aan de achterpoten.

Gezien de pijnstillers niet meer het verhoopte resultaat gaven en hij steeds meer pijn had hebben Baasje en Vrouwke, na veel gepraat (en geloof me vrij gehuil) beslist om Harry uit zijn lijden te verlossen.
Deze morgen zijn ze samen naar de dierenarts gegaan.

Als het een magere troost mag wezen, Harry kan nu in die overheerlijke hondenhemel in die heerlijke grasvelden rondracen én achter de vrouwkes jagen ZONDER pijn.

Het is hier wel stillekes zo zonder hem.

Een verdrietige Tessa (en natuurlijk Baasje en Vrouwke niet te vergeten hé!)

20:55 Gepost door Helmut en Linda in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: pijnstiller, ed, hondenhemel |  Facebook |

16-08-09

Showke lopen

Hallo,

vooreerst hartelijk dank om jullie duimen en pootjes in de lucht te steken voor mij.

Het was een overheerlijke, warme en vooral voor baasjes een héél leerrijke dag. Zoals ze reeds gedacht hadden is mijn vacht te lang en behoor ik tot de langhaar Duitse Herders. Verschillende mensen vonden mijn vacht, voor de verandering, wel kunnen. Nadien bij de oudere honden hoorden we de keurmeester tegen sommige mensen zeggen dat ze een héél mooie hond hadden en dat de vacht van de hond eigenlijk net iets te lang is en dat ze daarom achteraan moesten staan. Wel spijtig natuurlijk. En om eerlijk te zijn, die vacht was nog een pakske korter dan de mijne.

In elk geval heb ik het hier niet aan mijn hartje laten komen. We zijn er nog oude bekende tegen het lijf gelopen (eigenlijk hadden de baasjes wel afgesproken). De vriendschap was nog steeds even groot, ... kijk maar. (Ik ben die donkere hond vooraan en op de tweede foto lig ik lekker op mijn rug).

IMG00426 (Small)

IMG00428 (Small)

Dus nu weten baasjes met zekerheid dat, als we nog eens een showke lopen, ze mij moeten inschrijven in de klas van de langharigen. Nu kan dit uiteraard niet, maar  volgens de keurmeesters zou dit vanaf 2010 wel kunnen.
Natuurlijk zijn er ook nog de shows die ingericht worden door verenigingen van langharige Duitse Herders hé. 

Voila, eindelijk hebben we nu de zekerheid.

Groetjes,

(een oververmoeide) Tessa

20:23 Gepost door Helmut en Linda in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: show, terneuzen |  Facebook |

12-08-09

Oei oei, weer een showke in zicht

Lap,

Ik had het kunnen dromen hé. Ik wist al niet waarom ik met mijn gat moet leren schudden (hihi volgens baasje althans).

Nu zondag mag ik me in Nederland (Terneuzen) weer van mijn mooiste kant tonen. Het is een show van alleen Duitse Herders. Ja, wat moet ik daar nu gaan doen??

De ene kenner hoor ik bij vrouwtje en baasje in het oor fluisteren dat ik wel kan meedoen met de gewone Duitse Herdershow. Volgens anderen is mijn vacht net te lang. Dus waar kunnen we het dan juist te weten komen ... juist op een show voor Duitse Herders. Ben echt wel benieuwd wat het hier zal geven!

Duimen jullie mee? Alvast bedankt hoor.

Dikke knuffel

Tessa

20:30 Gepost door Helmut en Linda in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: show, terneuzen, siegershow |  Facebook |